Met de nodige trots kunnen we u vanaf november 2019 de wijnen van Maison Les Alexandrins als prominente nieuwkomers in ons assortiment aanbieden. Maison Les Alexandrins vindt zijn oorsprong in de unieke samenwerking tussen drie bekende figuren uit het Noordelijk Rhônegebied; Nicolas Jaboulet, Guillaume Sorrel en Alexandro Caso.

Bekijk hier de wijnen van Maison Les Alexandrins in ons assortiment.

Nicolas Jaboulet vertegenwoordigt de 6de generatie van een wijnbouwersfamilie in Tain l'Hermitage sinds 1834. Guillaume Sorrel is de zoon van Marc Sorrel van Domaine Sorrel in Hermitage en Alexandre Caso tenslotte staat bekend als terroirspecialist van Noordelijke Rhônegebied.

De drie mannen kwamen samen in 2012 toen Nicolas Jaboulet (hoofd van Maison Nicolas Perrin opgericht in 2007) en Guillaume Sorrel samen met Alexandre Caso (oprichters van Domaine Les Alexandrins in 2009 in Mercurol) perceel per perceel begonnen te bewerken in Crozes-Hermitage voor de wijnen van Maison Nicolas Perrin. Hun gedeelde kennis van het terroir, van de wijnen die de geschiedenis van de Noordelijke Rhône-vallei hebben gekenmerkt en hun waardering voor de grote wijnen van hun regio inspireerden hen snel om nog verder samen dingen te gaan doen.

In 2014 werd de samenwerking nog verder versterkt door de wens van Sorrel en Caso om de wijnen van Domaine Les Alexandrins te gaan promoten en de intentie van Jaboulet om het Maison Nicolas Perrin te verankeren in het hartje van de Noordelijke Rhône-vallei.

Vanaf 2015 verwierf Maison Nicolas Perrin het merendeel van de aandelen van Maison Les Alexandrins en dit weerspiegelt zich kort daarop in de naamsverandering naar “Maison & Domaines Les Alexandrins”. De nauwe en intense samenwerking maakte het mogelijk om de oorspronkelijke droom van Maison Les Alexandrins werkelijkheid te laten worden; wijnen maken van Noord-Rhône die puur classicisme belichamen en tegelijkertijd door een fusie het aanbod nog verder uit te breiden. Een aanbod dat trouwens reeds geruime tijd geprezen werd om zijn kwaliteit doorheen alle appellaties van Noord-Rhône.