We zijn zeer verheugd U in exclusiviteit voor België de champagnes van Désautels-Cuiret te mogen aanbieden. Désautels is een ongekende parel in Champagne. Het familiedomein wordt al generaties beheerd door de familie Désautels en is gelegen in Oger. Ze zijn tevens lid van de kwalitatief hoogstaande organisatie "Vigneron Indépendant".

Bestel vandaag nog uw fles (of flessen) Désautels - Cuiret!

De oude wijngaarden zijn allemaal gelegen op grand cru niveau in de Côte de Blancs, waar de Chardonnay heer en meester is. De familie Désautels houdt van Champagnes waar het accent ligt op het primaire fruit en puur- en frisheid, niet het oxidatieve. De Champagnes gaan ook niet op hout, een bewuste keuze, waardoor de fraîcheur in elke fles op zijn best primeert. Deze Champagnes worden niet in de grootdistributie verkocht, maar vindt u wel bij de betere restaurants. Een top huis met een top gamma.

CHAMPAGNE DESAUTELS-CUIRET Grand Cru 'Fleur de Chardonnay’ - € 29,00
Elegante Champagne met fijne pareling op basis van 100% Chardonnay druif geoogst op grand cru gebied. Gul opschuimende blanc de blancs, met een blanke, intense mousse en persistente belletjes. Daarna een bijzonder mooi getypeerd, maar tegelijk delicaat parfum: krijtig en fruitig met veel witte vruchten en een toets van brioche brood. Fris en gul daarna in de mond, met opnieuw witte perzik en sappige peer in de hoofdrol, impressies van versgebakken brood uitmondend in een fijne noterige finale.

CHAMPAGNE DESAUTELS-CUIRET Grand Cru Rosé - €29,00
Deze rosé champagne is op basis van het klassieke druivenduet uit de Champagnestreek; Chardonnay en Pinot noir. In ons glas spettert een mousserende wijn met vette, atletische belletjesbeekjes, robijnrood qua kleur met een schitterende glans erover. Het boeket blijkt een prima mix van rode pitvruchten van de Pinot en de romigheid van de Chardonnay, in combinatie met nectarines. Sappige smaakstart, karaktervol, met vooral veel rood pitfruit, vrij gespierd en bodyrijk. Flink fruitgedreven met impressies van krieken en cassis, mooi mineraal tot diep in de finale. Een heel succesvolle en verleidelijke rosé!

CHAMPAGNE DESAUTELS-CUIRET Grand Cru Prestige Millésimé 2014 - €35,00
De top cuvée van het huis op basis van 100% Chardonnay geoogst op grand cru niveau en van het millésime 2014. Bovendien verpakt in een luxe fles. Het resultaat is verbluffend elegant: een strogele, satijnzachte kleur met een heel fijn parelende, maar krachtige en overvloedige mousse. Floraal parfum van onder meer perzikbloesem, met voorts gekonfijte abrikozen en citroen en na een tijdje impressies van brioches en versgebakken brood. In de mond superelegant, met overvloedig citrusfruit en nectarines, rijp maar absoluut niet plomp, met een haast minerale fraîcheur in de lange afdronk. Minimalistisch gedoseerd, zodat deze finesse champagne ook aan tafel zijn nut kan bewijzen.