Winkelwagen
Account

ALBARAN 2016 IGP Pays d'Hérault, MD Moulin de Gassac

Eigendom en gevinifieerd door het befaamde huis Domaine Mas de Daumas Gassac. Het fruit, een fyfty-fifty mix van Grenache en Syrah leveren een compact rendement van slechts 45 hl/ha op. De familie Guibert hebben met deze cuvée een tussencategorie gecreëerd, een brug naar hun complexere duurdere cru's. Normaal robijnrood, vitaal tranend. Veel kruiden/specerijen aan de neus (laurier, tijm, ...) fruits sec, groene vijgen en een pepertoets. Bijzonder aangenaam in de mond vol sappige rode/blauwe bosbessen, jeneverbes, blauwe pruimen en vijgenconfituur.

  • Inhoud 75 cl
  • Regio Languedoc
  • Appellatie L'Hérault
  • Bewaartijd 5 jaar
  • Druiven Gerijpt op eiken vaten, Syrah, Cabernet sauvignon
Bbq Aanrader Kaas Zachte wijn Wild
Speciale prijs € 9,40 Normale prijs € 9,90
days hrs mins secs
- +
Mas de Daumas Gassac wordt door de bekende wijnjournalist Hugh Johnson 'de enige grand cru uit de Languedoc' en door Gault Millau 'de Lafite uit de Languedoc' genoemd. Aimé Guibert kocht aan het begin van de jaren 70 van de vorige eeuw een stuk land van de familie Daumas. Op advies van Henri Enjalbert werden er in 1974 voor het eerst wijnstokken geplant. Met de hulp van oenoloog Emile Peynaud werden in 1978 de eerste wijnen geproduceerd. Al bij het begin was duidelijk dat Guibert over een uitzonderlijk terroir bechikte. De wijnen worden meer dan eens vergeleken met de grote wijnen uit Bordeaux. Aangezien er geen specifieke herkomstbenaming van toepassing is in de regio bij Aniane, worden de wijnen op de markt gebracht onder de appellation IGP Saint-Guilhem-Le-Désert. Actueel is het totale wijngoed onder leiding van de zonen van weilen Aimé Guibert.